Най-любопитните факти за сексуалните отношения




Сексуалните отношения предизвикват сериозен интерес от страна на учените години наред. Ето някои от най-любопитните им открития на тази тема.

Най-любопитните факти за сексуалните отношения
Най-любопитните факти за сексуалните отношения

1. Сексът и оргазмът може да облекчат менструалните спазми и мигрената. Макар някои двойки да избягват да правят секс по време на менструалния цикъл на жената, съкращаването на диафрагмата може да намали количеството на отделяната кръв.

2. По данни на института за изследване на секса, пола и репродуктивността “Кинси” средната скорост на изхвърлянето на спермата е 45 км/ч.

3. Рекордът за достигането на оргазъм от жена е 134 за 1 час.

4. Около 10-12% от жените никога през живота си не са изпитвали оргазъм. Твърди се, че легендарният секс-символ Мерилин Монро никога не е изпитвала това удоволствие с нито един от знаменитите си любовници.

5. Редовният секс е изключително полезен за здравето. Той засилва имунитета, укрепва мускулите на таза, гори калории, регулира менструалния цикъл, а така също намалява усещането за болка.

7. Женската еякулация не е мит. Течността, която те отделят е близка по състав на мъжката сперма (като изключим сперматозоидите)

8. Всеки мъж произвежда около 14 л сперма през живота си.


9. В някои страни импотентността може да бъде причина за развод.

10. Според проучванията сексуално активните мъже на възраст от 18-19 г., които са доволни от външния си вид, имат по-голям брой сексуални парнтьори и незащитени сексуални отношения. От своя страна уверените в себе си момичета, напротив – избягват безразборните сексуални връзки и неоправдани рискове.


Източник dnes.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Най-четени новини

Връзка с нас

Име

Имейл *

Съобщение *

Архив със статии

Последователи