Ваят нов бюст на Мариана




Ваят нов бюст на Мариана

За модел на новия бюст на Мариана е избран френският топмодел Летисия Каста

Звучи като първоаприлска шега, но е истина. Френски град сменя бюста на символичната героиня на Френската революция Мариана поради твърде щедрата й гръдна обиколка, предаде ДПА.
В страна, където женските гърди гордо се развяват по филми, плажове и, странно, по реклами за кисело мляко, един пищен модел на Мариана въпреки това бе махнат заради това, че кара някои хора да се изчервяват.


Телевизия Франс 3 съобщи, че бюст на Мариана, който в продължение на две години красял кметството на Ньовил ан Ферен близо до северния град Лил бил свален от пиедестала си, след като местните власти решили, че е с твърде пищни пропорции.


За модел на новия бюст на Мариана е избран френският топмодел Летисия Каста - което е иронично, защото и нейната фигура е с щедри извивки, отбелязва ДПА. Подобно на предишния вариант, новата Мариана е изобразена в рокля с широко деколте и революционерска шапчица, но гърдите й са осезаемо по-скромни.


Скулпторката Катрин Ламак, която е автор на отхвърления модел, заяви, че решението е абсурдно и че тя нарочно е изобразила Мариана с пищна гръд "като символ на щедростта на Френската република". Факт е, че повечето изображения на Мариана, която е обезсмъртена в картината на Дьолакроа "Свободата води народа", обикновено я показват с пищна фигура, отбелязва ДПА.


Възрастен жител на Ньовил ан Ферен заяви пред Франс 3: "Мисля, че хората са глупаци. По-добре хубави гърди, отколкото никакви."
Източник dnes.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Най-четени новини

Връзка с нас

Име

Имейл *

Съобщение *

Архив със статии

Последователи