Наръчник на абитуриента




Наръчник на абитуриента


„Колкото повече, толкова повече“. Това важи в пълна сила за абитуриентските балове, които вече седмица се вихрят в цялата страна.

И ако случайно догодина ви предстои да сте зрелостник, но по някаква неизвестна и необяснима причина сте останали встрани от тази безкрайна всенародна сватба и се чудите кога и как да започнете с приготовленията, нека ви дадем няколко съвета как да бъдете примерен абитуриент, за да не изоставате от тенденциите. Бързо, че време не остана!


Бъдете шумни и забележими


Правило номер 1 е абитуриентският кортеж да премине под звуците на най-новите хитове от чалга заведенията. Няма лошо, ако от отворените прозорци се лее и някое ретро маане. За повече привличане на вниманието е добре няколко зрелостници да провесят снаги от автомобила и да броят с цяло гърло до 12, докато шофьорът непрекъснато натиска клаксона.

По кръстовищата задължително спрете движението поне за няколко минути в пиковите часове. За по-голям ефект наемете цигански оркестър, който да ви придружава по целия път до ресторанта. Ако музикантите не ги мързи, може на всеки светофар да се разполагат на платното, за да изкарат по едно парче. Ако пък не сте им платили чак за такива услуги, ги оставете да ви веселят в училищния двор.

Добре е целият джангър да става на оживено място – около мол, автобусна спирка, парк, за да се съберат повече сеирджии.


Бъдете екстравагантни


Тоалетите за бала трябва да бъдат много шик. За девойките е задължително цветовете да са ярки, да има камъни, брокат, финтифлюшки и завъртулки. Колкото по-разголени, толкова по-голяма вероятност е някой да ви снима и да даде снимката на някой вестник. Гримът трябва да е много силен, по възможност да няма нищо общо с роклята. Наблегнете на прическата – руса или черна, винаги може да се навиете на букли, разбира се, като на Андреа в най-новия й клип. Лакът за коса трябва да е в такова количество, че да залюти на очите на бабичката, която чака на зебрата на предишното кръстовище, след като сте минали с лимузината.

По принцип за момчетата е по-трудно да изпъкнат, но няма невъзможни неща. Винаги може да разнообразите черния костюм с моряшка шапчица в комбинация с пура в уста. Или пък да се изтупате с шорти и вратовръзка.


Бъдете различни


Отделете време да измислите с какво да блеснете на „големия ден“. Един от начините е да се набиете на очи с автомобила, с който ще пристигнете на бала триумфално. Ако не се уредите с черно BMW от някой далечен братовчед тарикат, бъдете изобретателни. Закачете на по-обикновения си автомобил ремарке с надуваема лодка, сенокосачка, редосеялка или направо се метнете на комбайн. Тогава ще ви дадат по поне три вечерни телевизионни емисии, където надълго и нашироко ще обясните как ви е хрумнала гениалната идея.


Похарчете цяло състояние

Негово величество Балът е денят, в който трябва да се демонстрират благоденствие и финансов просперитет. В ключови моменти в човешкия живот като този цялата рода се впряга да помага за „тежкареенето“. Ако случайно годишните заплати на родителите ви се окажат недостатъчни за всичките екстри, с чиста съвест одрусайте баба си с три пенсии назад или дори с рентата от миналата година. Тя и без това за какво спестява! Вярно, че след бала семейството може да изпадне във финансов колапс и дори да потъне в дългове, но важното е детето да се чувства добре. Какво са няколко месеца фотосинтезиране пред безценните мигове на бала!
Източник dnes.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Най-четени новини

Връзка с нас

Име

Имейл *

Съобщение *

Архив със статии

Последователи