Започна майсторският клас на Орлин Горанов




Започна майсторският клас на Орлин Горанов
За младежите на Шумен” е озаглавен проектът, съвместно реализиран от артакадемия „Симеонис”, народното читалище “Стилиян Чилингиров–1963” и Обединената школа по изкуствата “Анастас Стоянов”. Той преминава под патронажа на кмета на града ни Красимир Костов и е подкрепен финансово от община Шумен и Министерството на културата.

Целта на проекта е да се осигурят възможности за популяризиране на българската музика и за съвместна творческа работа на талантливи младежи от нашия град с Орлин Горанов – звезда както в популярната, така и в класическата музика. До 29 юни Орлин Горанов ще продължи майсторския си клас в камерната зала на Обединената школа по изкуствата “Анастас Стоянов”. На този ден, в залата на община Шумен, ще е заключителният концерт на участниците, които на сцената ще представят наученото заедно с градския духов оркестър “Михаил Биков” и хор „Симеонис”. Според Славил Димитров – основен двигател на проекта, в периода месец ноември-декември тази година в Шумен ще проведе втори майсторски клас Мария Илиева, а през месец февруари догодина ще бъде реализиран майсторски клас за оперни певци с два концерта на  оперната дива Мариана Цветкова. Интерес към него вече има от страна на певци от Корея, САЩ, както и от студенти по оперно пеене в  България.
Днес, в залата на община Шумен, Орлин Горанов, градският духов оркестър “Михаил Биков” и хор „Симеонис” с диригент Славил Димитров изнесоха съвместен концерт с популярни и и обичани песни.
За младежите на Шумен

 Орлин Горанов

 Орлин Горанов



Целта на проекта е да се осигурят възможности за популяризиране на българската музика


Веселин Зайкин

0 коментара:

Публикуване на коментар

Най-четени новини

Връзка с нас

Име

Имейл *

Съобщение *

Архив със статии

Последователи