По какво да познаем, че старото гадже не е забравено




Усещате се странно, докато партньорът ви говори за бившата си приятелка
Усещате се странно, докато партньорът ви говори за бившата си приятелка и се питате дали той все още има чувства към нея? Багажът от миналото може да се окаже препъни камък и да попречи на новата ви връзка да се превърне в нещо хубаво.


Без разговор не можете да знаете дали бившата му любов е прекалено често в мислите му, а WebMD състави списък на знаците, които може би показват, че предишният огън все още тлее.

Много говори за бившата си любов
Нормално е всички в началото на връзката да сравняваме партньора с бившия си и да разсъждаваме как беше тогава и как е сега. Но ако сегашният ви партньор/ка често споменават бившата си или бившия си, това може да е сигнал за тревога, тъй като новата връзка не може да върви напред, обременена от миналото.

Брачният консултант Джоан Шерман предупреждава, че всяка история за бившата си любов, която разкажем на сегашния си партньор, може да е обидна за неговите чувства, тъй като е влюбен във вас. Затова добро си помислете, преди да споменете плочките на корема на бившия ви приятел.

Скриване на миналото
Не е наред да мълчите и да криете миналото, защото другият може да си помисли, че сте направили нещо лошо или че все още страдате. Ако сте забелязали, че партньорът ви никога не иска да коментира предишната си връзка, внимателно поставете въпроса и разберете какво се крие зад мълчанието му.

Дебнене в нета
Ако партньорът ви постоянно проверява статуса във Facebook на бившата си и сърфира в нета с надеждата, че ще научи нещо ново за нея, е време за сериозен разговор. Експертът Джон Грей изтъква, че търсенето на информация за бившата любов и играта на детективи е знак, че нещо не е наред.

“Ако партньорът ви постоянно има необходимост да знае какво се случва с бившата му любов, той пренебрегва новата си връзка“, обяснява Грей и съветва добре да си помислите искате ли такъв човек до себе си, преди нещата да станат сериозни.

Контакт с бившия/бившата
Когато сте в добри отношения с бившето си гадже, е наред понякога да се чуете, да си размените SMS-и или мейлове, но трябва да има граница. Освен това е важно какво от настоящето си споделяте с тях. Експертът Каролин Хакс смята, че е прекалено да обсъждате новия си партньор с бившето си гадже, да коментирате различни проблеми. Тези правила би било добре да се прилагат, особено когато връзката е съвсем нова, защото тогава се ражда доверието между партньорите. Ако са добри приятели, бившите гаджета няма да имат нищо против да се дистанцират.

Кутия със спомени
Билети за концерт, снимки и разни сувенири са част от преболедуването на края на всяка връзка. Когато този процес приключи, не е нужно да се пази всяка дреболия, особено на видно място.

Обичам те, не те обичам
Ако ви се струва, че партньорът ви понякога е изключително внимателен, а понякога се държи, като че сте съседи или просто познати, е възможно той все още да не е сигурен в чувствата си. Причината и за двете поведения е чувството за вина. Когато отношенията са хладни, той се чувства виновен за това, че е с някого, за когото не е сигурен, че иска да е с него, а когато е нежен, той прави това, защото желанието му е да не обиди никого.

Връзката е голямо задължение
Един от сигурните знаци, че той може би все още има чувства към бившето си гадже, е когато партньорът ви казва, че държи на вас, но не е готов за сериозна връзка. Ако сте заедно от повече време, а връзката ви не се развива, е време да си поговорите защо това е така. Възможно е да става дума за бившата му приятелка, с която иска да се сдобри. Щом се пита дали е направил всичко възможно за запазването на предишната си връзка, това означава, че все още не е готов за нова.

Сексът
Чувствата му към бившето му гадже може да му пречат да изпитва удоволствие от секса с вас, дори да постигне ерекция. Подобен блокаж се случва често, тъй като чувството за вина е по-силно от желанието за секс.

Инстинкт
Понякога хората просто усещат, че нещо не е наред. Ако имате такова чувство, проучете нещата. Особено, ако имате нужда да проверявате партньора си. Това означава, че не му вярвате и е най-добре открито да разговаряте за това, пише електронното издание на сръбския вестник "Блиц".

Източник hotnews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Най-четени новини

Връзка с нас

Име

Имейл *

Съобщение *

Архив със статии

Последователи