От екзекутор Бербатов става спасител на Ливърпул?




Димитър Бербатов

Драмите на английския гранд много приличат на на неблагополучията, през които минаха някои родни тимове. Днес стана ясно, че Хикс и Джилет са завели дело и срещу основния кредитор на “ Ливърпул“ RBS, назначения от банката президент Мартин Бротън и останалите членове на борда на директорите.
Американците ги съдят за неустойка в общ размер от 1.6 млрд. долара, защото са станали жертва на “ епическа измама“ и “ огромна конспирация“ .

Покрай това, обаче стана ясно и нещо друго. Супер богат инвеститор от Азия също има апетити към Ливърпул. Става дума за Сингапурският милиардер Питър Лим, който има намерение да започне битка отбора. Той има стратегия и тя включва привличането на българската суперзвезда Димитър Бербатов, научаваме от „Галерия“. Бизнесменът, който иска контролния пакет от акции, предложи нова, по-добраоферта, за да притежава клуба. Азиатецът е готов да изчисти дълговете в размер на 200 милиона английски лири, както и да запише на свое име кредита от 60 милиона паунда, който клубът тегли, за да има работен капитал. Освен това Лим обеща да даде сериозна сума на мениджъра Рой Ходжсън за следващия трансферен прозорец през януари.


Името на Бербатов е водещо, когато става дума за офертата на Лим. Милиардерът е казал, че е готов да плати каквато и да било сума на „Манчестър Юнайтед“, за да привлече българина в „Ливърпул“. „За Димитър съм готов да дам колкото поиска сър Алекс“, декларирал Лим пред Рой Ходжсън. Азиатецът бил, меко казано, впечатлен от изключителната класа на Бербатов, който сам победи „Ливърпул“ с 3:2, отбелязвайки три изключително ефектни гола в мрежата на мърсисайдци.

Самият нападател отказва да коментира евентуален трансфер от „Олд Трафорд“ на „Анфийлд“. Митко прави най-силния си сезон в „Юнайтед“ и сега въобще не му е до трансфери. Въпреки това той, мениджърът му Данчев и сър Алекс Фергюсън си дават сметка, че сега е моментът за последно 10 в кариерата на Бербатов, който гони 30-те. Ако е решил да остане докрай в „Юнайтед“ – добре, но ако иска да попълни за последно банковата си сметка по-сериозно, няма по-удачно време за трансфер от зимния прозорец, защото цената му ще е висока, а и той ще може да диктува условията, коментират мениджъри на Острова. На всичкото отгоре на въдицата се е закачила голяма риба от Сингапур, допълват независими наблюдатели на процесите във Висшата лига.
Източник kliuki.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Най-четени новини

Връзка с нас

Име

Имейл *

Съобщение *

Архив със статии

Последователи