Багата е стабилизиран, кариерата му е под въпрос




Багата е стабилизиран, кариерата му е под въпрос
ММА боецът Благой Иванов-Багата се стабилизира, но според лекарите едва ли някога ще може да излезе на ринга отново, пише в. "България днес".


Багата беше настанен в реанимация в "Пирогов", след като беше намушкан на милиметри от сърцето с нож. След приемането му в болницата той претърпя животоспасяваща операция, като състоянието му остана критично 48 часа. Дори да се възстанови напълно, той едва ли ще може пак да се бие. Травмата завинаги ще бъде неговото слабо място, смятат специалистите, пише Novini.bg.

Даниел Стефанов-Дъмпела, който е единственият обвинен за нападението, остава в ареста, реши Софийският градски съд в петък. Адвокатката на Дъмпела - Десислава Коцева, е категорична, че нейният клиент не се признава за виновен и сам е пожелал да бъде подложен на детектор на лъжата.

Според съдията по делото няма реална опасност обвиняемият да се укрие, но са налице останалите две предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение. Според съда има обосновано предложение за авторство на престъплението, което се позовава на свидетелските показания. Има и реална опасност Дъмпела да извърши друго престъпление, защото деянието е с висока степен на обществена опасност.

Прокурорът по делото Николай Христов поиска най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", тъй като Даниел Стефанов има присъда за наркотици и има опасност да се укрие. Свидетелите на прокуратурата Гроздан Найденов и Велко Гюров, които са от компанията на Дъмпела, са разказали на разследващите, че обвиненият Стефанов сам се е похвалил пред тях, че е намушкал Багата, като дори е показал с пръстите колко голяма рана му е направил.


Източник hotnews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Най-четени новини

Връзка с нас

Име

Имейл *

Съобщение *

Архив със статии

Последователи