30 хил. лв за венчавка в „Александър Невски“ платили Мария и Гущеров
Мария и Гущеров се венчали в храма, въпреки изричната забрана на патриарха

Мария и Гущеров се венчали в храма, въпреки изричната забрана на патриарха

Мария и Гущеров се венчали по тъмна доба, за да не ги изловят

Мария и Гущеров са се бръкнали с цели 30 бона, за да се венчаят в храм-паметника „Александър Невски“. Въпреки изричната забрана на патриарха и Светия синод. Очевидно обаче за Мария тези свети забрани не важат, когато си науми да постигне това, което си е решила.


За целта чалгаджийката е натиснала съпруга си да се изръси яко, за да угоди на каприза й. А именно – да се венчае във величествения храм, за да задоволи грандоманията си. И послушният Хриси веднага се втурнал да изпълни поръчението на половинката си. Ако трябва да бъдем обективни, той, а не Мара, се е бръкнал с колосалната сума, колкото един малък апартамент, за да бъде погазена забраната на патриарх Неофит.

Парите били преведени като дарение за храма, за предстоящия голям ремонт, научиха от hotarena.net. Разбира се, за да не бъдат заловени в момента на венчавката, Мария и Гущеров били принудени да извършат ритуала по късните часове, под прикритието на тъмнината. Това се случило още на 13 януари, когато двамата подписаха и гражданския си брак. Тогава храмът нарочно останал отворен до късно, специално, за да приеме двойката, кумовете и най-близките им приятели.

Своеволието на дядо Тихон, който извършил венчавката обаче стигнало до ушите на патриарх Неофит и той побеснял. При положение, че само преди няколко месеца той за пореден път натърти, че забранява с указ в храма да се извършват кръщенета и венчавки. Заради действията си Тихон беше низвергнат опелото на бившия държавен глава Желю Желев, което трябваше да бъде водено от него.

Ядосаният патриарх Неофит обаче категорично забрани това да се случи и сам ръководи траурната церемония.

Източник kliuki.net

0 коментара:

Публикуване на коментар

Най-четени новини

Връзка с нас

Име

Имейл *

Съобщение *

Архив със статии

Последователи