Църквата ни анатемоса Лейди Гага




Църквата не одобрява концерта на Лейди Гага у нас.

Църквата ни анатемоса Лейди Гага
"Не бива да се прокламира онова, което е грях", такова мнение изрази пред Дарик Знеполският епископ Йоан, който е викарий на Софийския митрополит, за хомосексуалните внушения от песните и поведението на звездата.


Той уточни, че Светият Синод не е обсъждал въпроса, но не изключи темата да се дискутира. Преди три години в декларация църквата се обяви срещу концерта на Мадона в столицата.
"Знаете нашето мнение по тези въпроси. Всеки има разум да си прецени, да види, но вие знаете нашето мнение какво е. Няма да бъдем разбрани никога, да го речем, но ние пък не може да се съобразим никога с нещо, което не е в рамките на това, което е установено от Бога като принцип. Така е разпоредил Бог да бъде в нашия живот, така е сътворил човеците - мъж и жена, затова в много отношения и в Стария завет още колко проблеми са имали хора за подобни грехове", каза епископ Йоан. Той изрази мнение, че светът в момента прокламира свободата, но тази свобода е "погрешно разбрана".
"Всеки има благоразумие, всеки е отговорен за собствения си живот пред Бога и за избора. Ние против човеците нямаме нищо, изборът не одобряваме. Всеки има право да избере едно, друго, но като го избере, си носи отговорността. Не бива да се прокламира онова, което е грях и това да става изява на нашето общество. Това е опасно", каза още епископът.
Припомняме, че на 27 април стартираха продажбите на билети за концерта на Лейди Гага в България.
Певицата е избрала София за първа спирка от европейското си турне. Предстои събитие, което никога няма да забравите, обещават организаторите на шоуто, което ще се състои на 14 август на стадион "Васил Левски".


Източник actualno.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Най-четени новини

Връзка с нас

Име

Имейл *

Съобщение *

Архив със статии

Последователи