Най-често допусканите грешки на първа среща




Най-често допусканите грешки на първа среща
Ще ходите на първа среща, може да излезе нещо много хубаво от това, но може и да приключи скорострелно без дори да сте разбрали защо. Няма правило какво точно да правите и как да се държите, за да се харесате, но пък има определени действия и думи, които задължително трябва да бъдат пропуснати в началото.


1. Погрешно облекло
Ако ще ходите на баскетболен мач, може да си оставите токчетата вкъщи. Пикник в парка също не е вариант да сложите ултракъсата си пола с цепка, заради която няма да може да седнете на старателно подбраното от него одеало.

Съвет: За да не изпадате в неловко положение се постарайте да научите къде ще ходите на първата си среща. Така ще подберете най-подходящия тоалет, с който ще се чувствате удобно и неотразима.

2. Разкази за бившия
Жените са емоционални, те пазят много спомени от последната си връзка, които са като тяхна сянка. Често на първа среща неволно започват сравненията и то на глас. Коментари от сорта на: „Да с бившия ми го правехме същото", „Да бях там преди време с последното ми гадже, беше много хубаво", „И бившият ми мислеше така"...са индикации, че вие още сте в плен на последната си любов и човекът срещу вас просто си губи времето.

Съвет: Помислете си за теми на разговор преди да започне срещата. Не оставяйте спонтанните ви мисли да излизат на глас и така ще се застраховате от неволното замесване на бившия в настоящата среща.

3. Прекалено много алкохол
На първа среща обикновено и двамата сте нервни. Ако сте излезли на вечеря или на бар, алкохолът неусетно се превръща във ваш пръв приятел... или просто така си мислите. Той става ваш враг, защото езикът ви се развързва и може да кажете неща, за които после ще съжалявате. Освен това пияната жена създава доста погрешно впечатление у човека отсреща.

Съвет: Пийте леки напитки и хапнете нещо преди това. Пийте на малки глътки, ако се налага често да си казвате „Наздраве". Ако се чувствате прекалено некомфортно и изнервена си измислете учтиво оправдание и се приберете. Очевидно това не е моментът, ще имате и друга възможност, ако си изиграете правилно картите.

4. Повече от лесна
Една от причините да внимавате с алкохола е, защото той освобождава съзнанието и сваля задръжките. Вероятността да се озовете още първата вечер в леглото му, е голяма, а той ще се опита да ви придума. Само че знаете, че лесните неща не са интересни. Не бъдете лесна. Нека поне ви опознае малко след няколко срещи и тогава му покажете, че се поддавате на неустоимия му чар.

Съвет: Колкото и да го желаете, го оставете да ви изпрати до дома. Целунете го страстно за довиждане, но после се приберете. Ако той наистина ви харесва, със сигурност ще се върне за още!

5. Приказки без край
Разговорите на първа среща винаги са ентусиазирани и интересни. Не забравяйте, че водите диалог, а не монолог. Там сте, за да се опознаете. Ако не спирате да говорите за себе си, няма да разберете нищо за него, а накрая ще си тръгне с главобол.

Съвет: Когато той ви попита нещо, отговорете му, а след това вие задайте въпрос. Редувайте се. Ако не ви идва нищо наум, просто му направете някакъв комплимент.

6. Флирт в излишък
Дайте му предизвикателство? Ако не спирате да си сучете косите, да си хапете устните или да го пипате за бедрото, за него се превръщате в твърде лесна и твърде агресивна.

Съвет: Мъжът иска да бъде мъж. Оставете го да поеме инициативата. Като ви направи комплимент просто се усмихнете чаровно и сведете поглед. Така ще се мотивира и ще види, че откликвате на неговите опити за флирт. Нека си мисли, че той владее играта!

7. Смях в излишък
Ако гледате романтични комедии със сигурност сте забелязали онези моменти, в които жените се смеят изкуствено и това води до сконфузни ситуации и недоумение от отсрещната страна. Мъжете обичат да виждат, че са забавни, но не трябва да прекалявате, личи си.

Съвет: Накарайте го и вие да се смее. Един хубав виц или шега ще разчупи положението и няма да се налага само той да ви забавлява и то понякога неуспешно.

8. Лоши маниери
Това, че не сте на официално мероприятие, не означава, че трябва да оставите обноските си вкъщи. Поведението и етикетът са нещо, което прави силно впечатление на мъжете. Както вие забелязвате неговите кавалерски обноски, така и той ще отметне в главата си, че общува с възпитано и образовано момиче.

Съвет: Проучете къде ще ходите. Ако нещо ви смущава, просто попитайте по-голямата си сестра, майка си или приятелка, за да бъдете подготвена.

9. SMS без спирачки
Един от лошите маниери е писането нонстоп на sms-и по време на срещата. Дали е някоя любопитна приятелка, която иска да я държите в течение, разтревожената ви майка или друг мъж, с когото паралелно флиртувате – няма значение за него. Той вижда, че не е в център на вниманието и демонстрирате голямо неуважение като не сваляте пръстите си от дисплея на телефона.

Съвет: Ако е наложително да отговорите, използвайте времето в тоалетната. Предупредете дружките си, че ще клюкарите по-късно. За всеки случай сложете телефона си само на вибрация и то не на масата, а в чантата.

Успех!

Източник dnes.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Най-четени новини

Връзка с нас

Име

Имейл *

Съобщение *

Архив със статии

Последователи