Да скъсаш с нея преди Коледа – възможно ли е?




Да скъсаш с нея преди Коледа – възможно ли е?
Този сезон трябва да е щастлив!

Обичаме клишетата: Не уволнявайте никого преди Коледа. Никога не наемайте някого по време на Коледа. И никога, ама никога не разбивайте нечие сърце преди празниците.



Що се отнася до последното, никога не сме виждали особен смисъл в него. Всъщност, никое от тези неща няма смисъл, като се замисли човек... Искате да уволните някого преди празниците? Страхотно. Значи, той има работа. Ходи на работа всеки ден. Сега се налага да бъде уволнен, но вместо това шефът решава да изчака коледните празници да преминат. В крайна сметка той е уволнен точно след Нова година – страхотно начало: безработен.

Няма подходящо време на годината да бъдеш уволнен, както и няма подходящо време да уволниш някого.

Защо да не е така и в любовта?
Колко от вас в момента стоят във връзка, в която не са щастливи и продължават да я поддържат само по инерция? Знаеш, че вече не я обичаш, наясно си, че не си падаш по нея повече и усещаш, че тя вече не те задоволява емоционално (или ти нея) и все пак не знаеш как да скъсаш с нея преди празниците.

И затова ще си сложиш маската, когато трябва да отидеш в къщата на родителите й за Коледа. Ще ходите заедно по коледните партита, ще прекарате като двойка новогодишната вечер и ще заминете някъде през почивните дни. И после какво?

Късаш с нея на първи януари и й оставяш възможно най-лошия спомен за отминалите празници, защото тя ще ги оприличи на една голяма лъжа. Ами приятелите й?: „Е как така? Изглеждахте толкова щастливи на Нова година!" И й става още по-гадно.

Пичове, истината е следната: няма подходящо време за раздяла. Няма добро време за това да погледнеш някого в очите и да му разбиеш сърцето. И никога няма да има. Така че без значение дали е преди празниците или преди великденската ваканция, или преди морето, това, което трябва да направите, е да бъдете честни.

Ако в момента се намирате във връзка, в която не сте щастливи, трябва да я прекъснете. Какъв е смисълът да празнувате заедно? Защо трябва да търпите моментите, в които се гледате с нежност в очите в 12 часа в полунощ и да се насилвате да й се обяснявате в любов? Защо трябва да й купувате подарък, който всъщност не искате да й подарявате? Нима е честно да я оставяте да си мисли, че тази връзка има шанс, когато добре знаете, че това не е така?

Ето как бихте могли да скъсате с нея по време на празниците: просто го правите по същия начин, по който бихте го направили през останалото време на годината. Бъдете честни. Обяснете й честно какво всъщност искате и защо нещата няма да се получат.

Не й обяснявайте колко прекрасно е било в началото. Не е нужно и да повтаряте какво се е объркало. Ако се намирате на онази граница на скъсването, сме сигурни, че вече сте водили безкрайни разговори за връзката ви и за проблемите в нея.

Питали сте се кой е виновен. Но в крайна сметка сте виновни и двамата. И двамата сте се докарали до това положение и е дошло времето да направите крачка напред. Така че зарежете обясненията. Просто трябва да я хванете и да поговорите с нея – независимо дали са празници или не. По-добре е да ги прекара с хора, които истински я обичат. Плюс това, има шанс да прекара празничното време в доста по-добро настроение, чула и осъзнала какво сте й казали и да ги прекара без мъчителните терзания какво се случва с вас.

Общо взето един такъв разговор винаги има своите трудности и неприятни моменти, но в крайна сметка инициативата да го проведете и да бъдете честни ще смъкне камък от плещите и на двама ви.

В крайна сметка всеки край е едно ново начало, нали? А какво по-добро начало от началото на една нова година?

Източник dnes.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Най-четени новини

Връзка с нас

Име

Имейл *

Съобщение *

Архив със статии

Последователи