Сюзън Сарандън нарече папата "нацист"
Актрисата и активистка Сюзън Сарандън е нарекла папа Бенедикт Шестнайсети "нацист"
Актрисата и активистка Сюзън Сарандън е нарекла папа Бенедикт Шестнайсети "нацист" в публична дискусия по време на филмов фестивал в Ню Йорк, съобщи Ройтерс. Холивудската звезда, отличена с награда "Оскар" за ролята си в драмата "Осъденият на смърт идва", засягаща темата за смъртното наказание, е споделила, че е изпратила на папата копие от книгата, по която е заснет филма."На предишния. Не на този нацист, който имаме сега", е пояснила Сюзън Сарандън според публикация на в. "Нюздей".

Забележката е направена от актрисата в интервю, посветено на кариерата й, взето от актьора Боб Балабан по време на филмовия фестивал "Хемптънс". Според "Нюздей" Балабан е упрекнал дискретно Сарандън за коментара й, но тя го е повторила. Холивудският агент на актрисата не е отговорил на обажданията за коментар.

Папа Бенедикт Шестнайсети, с рождено име Йозеф Ратцингер, за кратко членува в организацията "Хитлерюгенд" ("Хитлерова младеж") в началото на 40-те години на миналия век, когато членството е задължително. Той напуска войската през Втората световна война. Бъдещият папа е казвал, че като предани католици родителите му са отричали нацистката идеология.

65-годишната Сюзън Сарандън е израснала в Ню Йорк като римокатоличка и е известна с подкрепата си за различни каузи - от борбата срещу глада и СПИН до противопоставянето срещу водената от САЩ война в Ирак. През 1999 г. актрисата е обявена за посланик на добра воля на УНИЦЕФ, допълва БТА.

Източник dnes.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Най-четени новини

Връзка с нас

Име

Имейл *

Съобщение *

Архив със статии

Последователи