Прасе, плейбек и чалга скука




Прасе, плейбек и чалга скука


След като през последните години ставахме свидетели на екшъни, включително и женски бой, поредните фолк награди преминаха без особени драми. Церемонията се отличи със странни категории, обичайните благодарности към мама, тате, баба и Бог и... пълен плейбек.

Част от гилдията на лекия жанр се стече в Студентския град, известен още като родната Силиконова долина, за да мине по червения килим и да поднесе поредната порция екстравагантност, да демонстрира новите си хрумки откъм имидж и тоалети и да постави по една награда във витрината си.

Вече от няколко години "Фолк Оскарите" минават под мотото: да дадем на всички, за да няма сърдити. Ето защо на церемонията бяха раздадени цели 31 статуетки, от които наистина важните за бранша са не повече от 10.

Като прибавим и задължителните изпълнения на дебютанти и утвърдени звезди, се получава "истински 4-часов спектакъл", от който най-доволен би трябвало да бъде д-р Ливайн. Със сигурност голяма част от присъстващите ще се сдобият с наколенки, а по-чувствителните – и с космодиск.

За статистиката за певец и певица на годината бяха избрани Тони Стораро и Преслава, а за хит на годината бе отличена песента на Галена "Тихо ми пази".

Има обаче няколко категории, за които организаторите трябва да бъдат поздравени, тъй като нарушиха спокойната и скучна церемония.

Статуетката "Най-успешно завръщане" отиде при Кали, като и водещият Влади Априлов, и самата певица се запитаха какъв е смисълът на тази категория. Певицата не е прекъсвала своята кариера, но все пак внесе яснота сред присъстващите откъде се завръща – от дебелариума.

Тази година криейтивът взе връх в категорията "Най-енергичен изпълнител". Едва ли някой може да дефинира по какви критерии се връчва подобен приз. Дали заради енергията, която влага в работата си, дали заради енергията на сцената, или пък за енергията да покориш всяка медия с присъствието си? В крайна сметка бе отличèн Константин, който се зарадва, че все пак не става въпрос за цяло творчество.

Много любопитна бе категорията за най-добро изпълнение на живо, в която странно от всички номинирани изпъкна Емилия. Никой от присъстващите обаче не успя да се убеди дали статуетката е заслужена, тъй като всички песни си вървяха на пълен плейбек.

Имаше специална награда и за вокално майсторство, която не е ясно по какво точно се различава, но пък бе с нов адресат – Анелия. Излишно е да споменаваме, че и нейното майсторство остана неразбрано.

Въпреки че не взе награда, вниманието привлече Джордан, който мина по червения килим с малко прасенце. Не стана ясна неговата идея, но животинското присъствие става вече традиция, след като миналата година на друга церемония Ерик пристигна със заек. За радост на изпълнителя, в клуба нямаше последователи на РЕТА, иначе щеше да си има неприятности защо идва на събитие с малко сукалче, и то след вечерния му час. Съдейки по увеличаването на тонажа на животинките с всяка изминала година, очакваме на следващата церемония някой да кавалерства на юница.

Интересни тоалети демонстрираха Ивена и Джина Стоева, които онагледиха дуета си "Една новина" с рокли от страници на списания. Не липсваха и желаещи, които да прочетат някоя статия директно от телата на певиците, като използваха предлога да разберат все пак кои точно издания са "жертвани" за дизайнерското решение.

Иначе тази година фолк звездите бяха заложили на черното и бялото като цвят за своите тоалети. В отцепената ВИП зона, нещо излишно при липсата на публика и вместимостта на клуба, този път липсваше неписаната надпревара чия красота е най-симетрична.

Най-смела бе Емануела, която демонстрира наскоро направения силиконов тунинг. Футболните съпруги също бяха на линия. Алисия, заложила на маркова черна рокля, демонстрира добро настроение, като според всички присъстващи това се дължи на новата й любов с вратаря на националния отбор Николай Михайлов. Много премерена, без излишни изцепки, бе и Елена Паришева, която сви гнездо с друг национал – Ивелин Попов.

Изненадващо, една от най-облечените бе Андреа, която отнесе награди за успехи зад граница и оригинално сценично присъствие. Все пак дългата до земята й рокля бе с достатъчно дълга цепка, а певицата щедро разкриваше голи бедра.

Тъй като не може без скандали на подобно събитие, този път в главната роля влезе Емануела. Певицата за пореден път трябваше да дели награда (албум на годината) след "изненадващо равенство в гласовете на феновете", този път с Анелия. Певицата демонстративно подари статуетката на Маргарита Лозанова, организаторка на наградите.


Най-вълнуващият момент на церемонията, който предизвика истинските аплодисменти, бе появата на дъщерята на Румяна, която загина в катастрофа в разцвета на живота и кариерата си. Мариана напомни за майка си с нейния вечен хит "Две очи разплакани" с нов аранжимент, като в изпълнението се включиха още легендите на жанра Тони Дачева и Глория, Стефан Митров и Цветелина Янева. В записите на парчето участва и Преслава, но тя внезапно се разболя и не успя да присъства на церемонията.
Източник  dnes.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Най-четени новини

Връзка с нас

Име

Имейл *

Съобщение *

Архив със статии

Последователи