Забранена любов - Фахрадин Фахрадинов




Забранена любов - Фахрадин Фахрадинов
Фахрадин не съжалява как не е станал футболист, който да натрупа космическо състояние, защото „по-добре се чувствам на сцена, отколкото на терена“. Той е от онези млади, вдъхновени актьори, които вярват, че хубавото предстои и е възможно да се пробие в световното кино.
„Някога границите са били по-трудно преодолявани, а сега има обмен и на студенти, имаме артисти, които снимат в Америка, изобщо става все по-лесно“, смята Фахрадин. Харесва по-странни, по-лоши персонажи, по-ниски като душевност, защото иска да ги изследва. И разказва поучителна история за сър Лорънс Оливие: „Отива той при Ал Пачино, на някаква постановка били заедно. И героят на Пачино трябвало да е задъхан, затова взел да прави лицеви опори. И понеже сцената не е като живота, тя не е неореализъм, тя е нещо одухотворено. Оливие го погледнал и казал: „Защо правиш това?“, Пачино казал: „Да изглеждам истински“. И Оливие отвърнал: „Нали си актьор, трябва да го изиграеш!“
Фахрадин е целунат от съдбата да разполага с най-сигурното оръжие. Ако могат да го засекат, детекторите и скенерите ще пропищят фалцетово, но то не е регистрирано и минава като „Стелт“ през тях. Усмивката на младия актьор, който ще гледаме от утре в „Забранена любов“ по Нова тв, направо разстрелва въздуха, но с фойерверки. И за нея веднага се лепва определението „звънка“. Щом се засмя пред журналисти, докато представяха новата лента, Фахрадин даде заявка, че ще е готиният тип в сериала.
Той учи актьорско майсторство в НАТФИЗ при доц. Веселин Ранков и е трети курс. В сериала, който може да го катапултира към блясъка на славата, попаднал с кастинг. Видял обявление в НАТФИЗ, че се търсят актьори, и се пробвал.
Героят му се казва Явор – така го е погълнал, че понякога трудно излиза от роля. „Снимаме по цял ден и малко или много ставаш като него. Явор е събирателен образ на всичко положително в един мъж
Има момчета, които са точни и държат на думата си. Познавам такива хора, не са изчезнали. Ако трябва да сравня моя герой на кого ми прилича, то той е нещо като Джеймс Дийн, Джони Деп или Хийт Леджър. Такъв тип мъж е. Интересен е, харесват го жените. Когато е с едно момиче, е само с него“, казва Фахрадин.
Хубавата новина е, че и Фахрадин е почти същият в живота. „Ако се опиша, ще е идентично с това за Явор. Честолюбив съм като него, но и по-нетърпелив. И двамата държим на справедливостта“, разправя чаровникът с много момчешко излъчване.
Гадже си няма, но знае как би могла да дойде любовта. Истинската, пък дано не „забранена“ като в сериала. „Тя е такава, че щом я срещнеш, да ти се струва, че ще паднеш, да ти се завива свят. Като видиш любимия си, всеки път да си на седмото небе, да ти тупка сърчицето, да ти се качва онова нещо в гушата като топка, да те стяга. Но отношенията между двойките днес изглеждат рутинни още от начало, все едно са живели заедно години, а се познават от два месеца. Многото информация около нас май пречи“, разсъждава философски младокът.
Актьорът има интересна кариера на футболист и боксьор
От малък гони топката, а покойният му баща е бивш футболист, Хасан Седлоев, играл е в „Академик“ София.
Фахрадин е роден в Котел, но е учил в Сливен, Търговище и Варна. Винаги е тренирал в местния отбор и се справял блестящо на терена. „В Сливен нямах възможност за футбол, но там се захванах с бокса. Половин година след това отидох в Търговище и играх в „Светкавица“, местен отбор от В група“, разправя Фахрадин.
Само че от малък го влечело да бъде артист. Още от 5-годишен заставал пред телевизора и си говорел с героите вътре, искал да иде при тях. Спомня си, че едни от първите му близки срещи с актьорския вид били с „Робинята Изаура“. Сега самият той, като че ли е било предопределено, ще участва в сериал, макар и много по-различен.
Живеел по квартири, самичък, докато учел в големите градове. И изкарвал парички с труд и пот от 14-годишен. Продавал дини, разтоварвал разни вещи, бил и градинар. „Много ми харесваше – даваш живот на тази тревичка. Работил съм на пристанище, по джетове, на яхти“, обяснява той. Носът му е чупен три пъти – два на ринга и веднъж получил кроше от топка на стадиона. Но според него е готино един мъж да има леко несъвършен, характерен нос. Спортът го нахъсал винаги да иска да е пръв.

Източник standartnews.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Най-четени новини

Връзка с нас

Име

Имейл *

Съобщение *

Архив със статии

Последователи