Фолк певицата Симона: Хората се умориха от силиконки!





Фолк певицата Симона: Хората се умориха от силиконки!
Фолк певицата Симона

Как се става фолк певица? Задължително ли е да имаш порно клипче, за да пробиеш? Ще свърши ли времето на силиконовите НЕможещи да пеят изпълнителки? От Kliuki.bg решихме да потърсим една млада изпълнителка, която не е обвързана с големите ни музикални компании, за да ни разкрие нещата от кухнята и да я представим пред по-широка аудитория. 23-годишната Симона разбива летните класации с песента си „Колко пъти“(вижте видеото под интервюто). Хубавицата доказа, че може да успееш без мастит продуцент зад гърба си и без финансовата подкрепа на богато гадже.
Представи се на читателите ни?

Здравейте на мнoгoбраойните читатели. Казвам се Симона, от град Бургас съм. В момента уча маркетинг и реклама, завършила съм история и литература. Родителите ми са Мария и Георги Аврамови. Баща ми е бивш треньор по академично гребане в ЦСКА. Те ми помагат изцяло и ме подкрепят във всяко мое начинание, за което им благодаря от цялото си сърце и много ги обичам!
Симона


В интернет парчето ти „Колко пъти“ вече набира огромна популярност. Разкажи ни нещо за песента и клипа?

Да изключително се радвам за парчето че набира скорост. То е дует с вече популярния рапър Жоро Рапа. Песента е по музика и аранжимент на Васил Стойчев, текст Жоро Рапа, режисьор на клипа е Лъчо Костов. Всичко стана на шега – една вечер Жоро ми звънна и каза: „Имам едно парче, трябва ми дуетна половинка. Чуй го и кажи съгласна ли си.“Аз го чух и казах това е моята песен! Още на другия ден песента беше записана. Снимките на клипа минаха много леко понеже знаехме какво искаме. Малко се притеснихме, че заваля към края на снимачния ден и не можахме да довършим, но пак се оказа че имаме достатъчно кадри. Клипът е сниман на Св Влас и Слънчев Бряг. Държахме всичко да е лятно, весело, диво и закачливо – без много грим и напудрени истории. Специални благодарности на всички, които работиха по проекта!
Фолк певицата Симона

През свободното си време сърфираш ли в интернет? Кои места посещаваш, четеш ли мненията на феновете по музикалните форуми?
Да, през свободното си време чета и сърфирам доста в интернет, отговарям и си пиша с хора, които оценят работата ни с Жоро. Посещавам „Facebook“-a си ,VBOX7, myspace… Чета и коментари в различните форуми.


Засега се продуцираш сама. Не мислиш ли да преминеш в някоя компания? Оферти имаш ли вече?
Да, продуцирам се сама, но с повечето хора от бранша сме приятели и те ми помагат изключително много, имам тяхната подкрепа. DSTV(музикалната телевизия на Десислава) набира скорост, така че мисля, че на този етап мога да се справя и така.


Говори се за баснословни суми, които изпълнителите извън големите фирми плащат, за да се излъчват клиповете им по Планета или ФЕН ТВ. Има ли нещо вярно в това?

Всяка медиа си има своя политика – аз засега харесвам свободната медиа DSTV, харесвам формата им.


Често се говори, че е хубаво певиците да си намерят спонсори? А в някои случаи продуцентите им искат пари като гаранция в случай, че се подписва договор между тях? Това не те ли притеснява?

Продуцентите си гонят интереса – изпълнителите от своя страна също. Ако някой ден получа добро предложение отговарящо на моите представи за работа, бих работла с голяма компания! Все пак имам още много неща да направя.

В България, за да пробиеш, е нужно да има някакъв скандал около теб – порно клипче, врзъка с някой известен… Вярваш ли, че само с талант може някой да успее? Галена например просперира в бранша, след като се появи нейн порно клип в интернет. Ти би ли предприела подобна стъпка, за да се изкатериш на върха?
Ами, аз мисля че хората вече се умориха от силикони и много грим, но това е мое мнение. Естествено е, че трябва да изглеждаш добре и да имаш глас. Трябва да си много упорит и да следваш целите си – да го правиш със сърце и хората го оценят. За мен лично музиката е живот и следователно животът е музика! Няма по – велико нещо от това! Музиката е магия! Не бих спекулирала със скандал – прави каквото трябва и всичкото си идва на мястото.


Голям проблем за фолка са кавърите. Защо според теб не се дава шанс на младите композитори и текстописци у нас?

Кавърите се възприемат по-лесно, защото са чути вече и лесна рецепта – гарантиран хит. Аз лично мисля, че си имаме много талантливи композитори: Йовко Петров, Велислав Драганински, Митко Петров, Ицо и Ваня Ангелови, Пламен Стойчев – Папо, Васил Стойчев – млада надежда … Мисля, че все повече ще се набляга на авторските песни. Аз лично ги предпочитам.


Имаш ли си любими изпълнители?

Имам си любим изпълнител – всеки има и иска да е като някой! Аз обожавам Деси Слава. За мен това е изпълнител, които се доказа неведнъж във всякакви ампола! Бих искала някой ден да пея с нея, защото съм израснала с нейните песни, с нейния глас…

Фолк певицата Симона
Красиво момиче като теб със сигурност ще разпали мъжките фантазии. Разкажи ни нещо за личния си живот, имаш ли си приятел?
 
Не бих искала да коментирам личния си живот. Мисля, че има за какво да се говори – песните „Колко пъти“ и „Присъда“ се радват на успех, което ме прави много щастлива!


Как прекарваш свободното си време?

В свободното си време разглеждам новините в интернет, следя какво правят колежките, за да знам какво се случва. Обичам да се забавлявам, постоянно мисля за нови и нови проекти, когато мога прекарвам времето си със семейството ми.


Какво да очакваме от теб за в бъдеще?

Какво да очаквате от мен – надявам се само хубави работи! Сега работя по една балада, която е алтернатив рок, изцяло с живи инструменти – барабани, бас китари, китари по музика на Ицо и Ваня Ангелови и аранжимент на Божидар Атанасов, текст Лора Гочева. Мисля че ще се получи добре. Да сме живи и здрави може да бъде и клипирана. За албум е много рано, но имам доста интересни проекти, които смятам да осъществя.

Източник kliuki.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Най-четени новини

Връзка с нас

Име

Имейл *

Съобщение *

Архив със статии

Последователи