Актьорите в "Листопад"
Актьорите в "Листопад"

В ролите: Халил Ергюн (Али Ръза Текин), Гювен Хокна (Хайрие Текин), Бену Йълдъръмлар (Фикрет Текин), Джанер Куртаран (Шевкет Текин), Гьокче Бахадър (Лейля Текин), Фахрие Евджен (Неджля Текин), Дезин Чакър (Ферхунде Кара), Седа Демир (Седеф), Толга Карел (Оуз Айхан) и др.


Герой в "Листопад": Али Ръза / Ali Rıza

Истинско име: Халил Ибраим Ергюн / Halil Ibrahim Ergün

Дата на раждане: 08.09.1946

Месторождение: Изник, област Бурса, Турция

Зодия: Дева

Биография: Завършва политология в Университета за полит-науки в Анкара и започва заниманията си по актьорско майсторство. В Анкара работи заедно с имена като Васъф Йонгьорен, Мустафа Алабора и Ердоан Акдуман. Получава званието "Народен артист". През 1974г. започва кариерата му на снимачната площадка. Първата му роля е във филма на Йълмаз Гюней "Път". От 1975 до днес актьорът е участвал в 73 филма, сериали и театрални постановки.Герой в "Листопад": Хайрие / Hayriye

Истинско име: Гювен Хокна / Güven Hokna

Дата на раждане: ??.??.1946

Месторождение: Анкара, Турция

Зодия: ???

Биография:Завършва Анкарската държавна консерватория през 1967.Кариерата и обаче започва като театрална актриса - цели 35 години работи в Държавния театър. Позната е на зрителите в Турция с ролите си в "Жените на Ферхунде", "Вълчата долина", "Втора есен", "Зерда" и "Листопад". Освен в сериали, тя се снима и в киното.
Герой в "Листопад": Фикрет / Fikret

Истинско име: Бену Йълдъръмлар / Bennu Yıldırımlar

Дата на раждане: 22.11.1969

Месторождение: Истанбул, Турция

Зодия: Стрелец

Биография: Първите й телевизионни участия са в младежки програми на държавната телевизия TRT през 1988г. През 1990 завършва Истанбулския държавен университет и се снима в първия си сериал, след което заминава за Англия. В Лондон учи 2 години в курс по "Драматизация" в университета в Уестминстър. След завръщането си в Турция Бену се снима в различни телевизионни програми на Канал 6, Канал 4, Стар ТВ и АТВ. В реалния живот Бену Йълдъръмлар има една дъщеря – Ада (10 години).
Герой в "Листопад": Шевкет / Şevket

Истинско име: Джанер Куртаран / Caner Kurtaran

Дата на раждане: 26.10.1978

Месторождение: Истанбул, Турция

Зодия: Скорпион

Биография: Роден в Истанбул, завършил Държавната консерватория и няколко години играл на сцената на Истанбулския градски театър. За съжаление актьорът има проблеми с наркотиците и заради тях е отстранен от "Листопад", а на негово място продуцентите слагат Хасан Кючукчетин (Hasan Kucukcetin).
Герой в "Листопад": Лейля / Leyla

Истинско име: Гьокче Бахадър / Gökçe Bahadır

Дата на раждане: 09.11.1981

Месторождение: Истанбул, Турция

Зодия: Скорпион

Биография: Завършила е Müjdat Gezen's Art Center.
Герой в "Листопад": Неджля / Necla


Истинско име: Фахрие Евджен / Fahriye Evcen

Дата на раждане: 04.06.1986

Месторождение: Солинген, Германия

Зодия: Близнаци

Биография: Дете на баща емигрант от Солун и черкезка от град Самсун, най-малката от 4 деца. Попада случайно в киното - турски продуценти я откриват случайно в Германия, когато е на 19 г. и току-що е започнала да учи социология в Университета в Дюселдорф. След като започва да се снима в "Листопад", се премества да живее в Турция и се записва да учи история в университета "Мармара". През 2008 г. се е снимала във филма "Aşk tutulması". Вече бивша годеница на друг известен актьор Özcan Deniz - миналата година двойката се разделя заради изневяра на Йозджан.Герой в "Листопад": Ферхунде / Ferhunde

Истинско име: Дениз Чакър / Deniz Çakır

Дата на раждане: 31.12.1981

Месторождение: Анкара, Турция

Зодия: Козирог

Биография: Тя е кино и телевизионна актриса и известен турски модел-манекен. Учи в държавната театрална консерватория и след дипломирането се мести в Инстанбул. По време на следването си е участвала в радио реклама. Първото й телевизионно участие е през 2004 г. в сериала "Ако жената поиска". Година по-късно се снима в сагата "Любов между двама". Става популярна именно след участието си в сериала "Листопад". В реалния живот Дениз Чакър има връзка с Нихат Алтънкая.Герой в "Листопад": Оуз / Oğuz

Истинско име: Толга Карел / Tolga Karel

Дата на раждане: 12.10.1978

Месторождение: Истанбул, Турция

Зодия: Везни

Биография: Толга Карел е специализирал кино-театрална критика в Париж. Изявява се успешно като актьор, певец, текстописец и композитор. Преди да стане актьор е пишел статии и кино-театрална критика за един интернет сайт. Освен това се занимава и с музика, има свои авторски парчета, има собствена група, която наскоро издаде албум, ozaглавен "Hande Yener". Той е автор на някои от песните на Ебру Гюндеш, Йозджан Дениз, Хюлиа Авшар, Ебру Яшар, Зейнеп Мансур и др.
Герой в "Листопад": Седеф / Sedef

Истинско име: Седа Демир / Seda Demir

Дата на раждане: 08.03.1983

Месторождение: Истанбул, Турция

Зодия: Риби

Биография: Студентка трета година в университета "Мармара" в специалност "Публична администрация". Освен това ходи на курсове по актьорско майсторство и дикция. Участвала е в няколко реклами, но успехът и идва с ролята и на Седеф в сериала "Листопад". На 4 януари тази година Седа се омъжи за дългогодишният си приятел.
Герой в "Листопад": Неийр / Neyyir

Истинско име: Бедия Енер / Bedia Ener

Дата на раждане: 15.06.1954

Месторождение:

Зодия: Близнаци

Биография: Театрална, кино и телевизионна актриса. Актьорската и кариера започва през 1968 на 14 годишна възраст в театъра на истанбулския квартал Бакъркьой.
Герой в "Листопад": Тахсин / Tahsin

Истинско име: Ахмет Сарачоолу / Ahmet Saraçoğlu

Дата на раждане: 24.09.1975

Месторождение: Анкара, Турция

Зодия: Везни

Биография: Завършил е Müjdat Gezen's Art Center, а от 1995 се изявява в различни театрални трупи.От 2005 играе на сцената на Истанбулския кралски театър.
Герой в "Листопад": Джем / Cem

Истинско име: Къванч Касабалъ / Kivanç Kasabalı

Дата на раждане: 24.02.1975

Месторождение: Истанбул, Турция

Зодия: Риби

Биография: Турски актьор и модел. От 29 юли 2005 е женен за турската актриса Седеф Авджъ (играе ролята на сестрата на Джем в "Листопад").
Герой в "Листопад": Джейда / Ceyda

Истинско име: Башак Сайан / Başak Sayan

Дата на раждане: 17.07.1977

Месторождение: Анкара, Турция

Зодия: Рак

Биография: Завършила е университета "Мармара" със специалност "Икономика", но от малка се интересува от изкуство и театър. По време на университетското си образование започва да работи в частния телевизионен канал Sayan, участвала е в няколко реклами и филми.
Герой в "Листопад": Яман / Yaman

Истинско име: Бюлент Фил / Bülent Fil

Дата на раждане: 24.04.1964

Месторождение: Истанбул, Турция

Зодия: Телец

1 коментар:

Най-четени новини

Връзка с нас

Име

Имейл *

Съобщение *

Архив със статии

Последователи